Roger Lucey

Roger Lucey gästar oss på Record Store day!

Spelar: 16 april kl. 14 (öppet 11-16)

Vi är glada över att få presentera vår första internationella gäst! Missa inte att komma och lyssna på Roger Lucey som spelar hos Örebro Rcrdsnstff, i butiken, på Record Store Day, den 16 april . Roger börjar spela klockan 14.

Vill du veta mer om vem Roger Lucey är?

Namn: Roger Lucey
Född: 1954 i Durban, Sydafrika

I dokumentären ”Stopping the Music: A Story of Censorship in Apartheid South Africa” möter du Roger Lucey och får ta del av hur hans musikkarriär hindrades på grund av hans texter och politiska ställningstagande mot Apartheid.

Här kan du se hela dokumentären. 

Roger Luceys tidiga karriär under 1970-80-talet saboterades av den fd Apartheid regimen i Sydafrika.  Rogers texter bedömdes som ett hot mot regimen och det blev olagligt att äga hans debutalbum från 1979 (The Road is Much Longer , 3rd Ear Records, 3EE 700).  En statsanställd säkerhetspolis vid namn Paul Erasmus sattes på uppdraget att sabotera hans karriär. Detta stod Paul för och erkände allt i detalj vid förhör i sanningskommissionen i Sydafrika efter Apartheid föll. Idag är Paul ett fan av Rogers musik och de har träffats och försonats.   Paul har skrivit en bok om tiden då han genomförde uppdraget samtidigt som han började uppskatta musiken. Roger Lucey har även arbetat med film, dokumentärfilm, som journalist, som skådespelare och han undervisar. När musikkarriären tog stopp arbetade han i en bar, som dörrvakt och även en tid som bartender.

bok

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *