Örebro records and stuff

Örebro rcrdsnstff – en pryl- och skivbutik

Örebro Rcrdsnstff är en skiv- och prylbutik i Örebro. Vi finns på Prinsgatan 15 vid parkeringen.   Butiken har öppet på torsdagar och fredagar kl 11-18 och sist lördagen i månaden kl 11-15.

Vi fyller på butiken löpande. Följ oss via Facebook och Instagram för senaste uppdateringar av inköp och nytt i butik.

Vi säljer varor i butik är du intresserad av något  du ser på bloggen och inte har möjlighet att besöka oss, så hör av dig till oss, enklast när du oss via facebook eller ett mejl till info@rcrdsnstff.se.

”Det har tagit över 20 år att förverkliga den här drömmen”.

Butiken drivs av Tomas Hjort som har samlat vinyl sedan han var barn. För drygt 20 år sedan praktiserade Tomas i ett år på den numera nedlagda skivbutiken Najz Prajz i Örebro.  Större delen av butiken består av skivor. Vinyl, Lp, singlar, CD och äldre format. Ett bra år. Tomas son Anton hjälper till med TV-spel. En annan passion är retroprylar, film och samlarprylar.

Tomas Hjort
Tomas Hjort Vinyl Director på Örebro rcrdsnstff

”Jag har sprungit på loppisar och samlat och renoverat prylar sedan tonåren, att vara en del av en retrobutik är verkligen helt fantastiskt!” Therese, sambo med Tomas.

Therese
Therese arbetar med personal i Nairobi.

Creative Director (CD) Therese om att vara behjälplig i företaget när tid finns.  Främst med bloggen, hemsidan, design, prylarna, utseendet i butik samt utvecklingen av butiken. Therese har arbetat som webbdesigner under sent 90-tal och tidigt 2000-tal. Därefter pluggat vidare, drivit en blogg om fair trade mellan 2006-2015, där hon även gästbloggat för nätverket Rättvis Handel och även under lång tid engagerat sig i föreningen Fair Trade Återförsäljarna (som driver ett 40-tal fair trade butiker runtom i landet). Mellan åren 2006-2016 har hon haft uppdrag i den nationella styrelsen bland annat som ordförande, även internationella uppdrag inom WFTO (World Fair Trade Org) .  Therese har besökt många producenter runtom i världen, med fokus på eko och reko (miljöfrågor och arbetsrätt), men även barn och ungas globala situation (försörjning, utbildning och hälsa). Under 6 år arbetade Therese som handläggare för Barnfonden, en fadderorganisation med kontor i Malmö. Hållbarhet är en motor som driver Therese i sitt kreativa skapande. Hon har även under 2014-2015 omorganiserat föreningen Scenit (För unga musikintresserade i Örebro län).

För närvarande arbetar Therese heltid med annat och Tomas sköter butiken.